Bet365 anklagar IOC för att förvränga dopingfunn

Professor Richard McLaren sa att IOC, som inte talade till honom eller hans team om sina upptäckter innan de beslutade att låta ryska idrottare tävla i Rio under vissa förutsättningar, har drabbat hans slutsatser upp och ner. Samtidigt sa han att debatten om problemet och framtiden för antidopningssystemet hade blivit “politiskt och hysteriskt”. Richard McLaren mottar “fördjupning” av förfrågningar efter Wada dopningsrapport Läs mer

“I vill inte komma in i en slanging match med IOC om hur de har Bet365 hanterat det. Jag blev ombedd att skriva en rapport för att fastställa fakta. Jag gjorde det, “sa han i en exklusiv intervju med Guardian.” Jag skulle vilja se debatten vända sig till innehållet i rapporten och den snurr som har lagts på att det är allt felaktiga och påståenden.Titta på vad som finns och vad dataen är och fatta beslut på den grunden och vrid det inte till vad det inte är – en undersökning av dopningsresultathantering av specifika idrottare. Det var aldrig det. “Med ryssarna och IOC i huvudsak hävdar att McLarens rapport endast uppgick till påståenden, upprepade han att hans resultat var bevisat att det var rimligt tvivel och avslöjade att han hade stöd för bevis som lagrats i en hemlighet plats.

“Jag har bevis, jag har det säkrat. Jag har bevisen backas upp av Bet365 rättsmedicinska analyser av databaser, provflaskor, jag har laboratoriebevis för några av dessa prover. Det är sant att jag inte har avslöjat, säger han.

“Men om du utför en riktig utredning, lägger du inte bevisen där ute för att skapa felaktig information.Jag var på det stadium där jag kunde säga vad jag visste bortom rimligt tvivel. Jag skulle inte lägga något i betänkandet som jag inte hade bevis för och inte skulle uppfylla den straffrättsliga standarden i någon domstol runt om i världen “, tillade han.

Inget i det finns ett påstående . Jag skulle inte ha lagt in den om den inte uppfyllde den standarden. Att säga det är alla påståenden och inte bevisat och det finns inga bevis…det finns bevis och jag har det säkrat. Jag har inte överlåtit det till någon.Jag har en pågående utredning för att slutföra. “McLaren frustrerade att debatten inte har fokuserat på statssponsorerad dopning utan om huruvida rapporten kan bevisa skulden hos enskilda idrottsmän, fortsätter med sitt arbete och säger Han skulle avslöja sina kompletterande resultat senast i slutet av september.

“Människor har missförstått vad som var i rapporten, särskilt IOC och internationella förbund. Jag har inte gjort jobbet för att borra ner och se vilka idrottare som kan ha dopat och vad de hade använt, “sa han.” Det var något jag inte hade tid att göra och jag gjorde Det var mycket tydligt att det inte var en del av rapporten. Rapporten handlade om statligt sponsrad Bet365 spelbolag pa nätet dopning, manipulation av resultat, byte av prover, förberedelse av tvättprogram före London 2012. Det är ett statligt system.Det är vad i rapporten och folket verkar ha missat det. “McLaren sa att det hade varit” stor förvirring och felaktig information “.Medan information om vissa enskilda idrottare hade samlats in som biprodukt och överlämnades till Cas-skiljedomstjänsten, sa han att det inte var hans primära fokus.

En av de villkor som IOC ställde på federationer som ansvarar för att bestämma vilka ryssar som skulle konkurrera i Rio var att förbjuda de som nämns i McLaren-rapporten.

Men McLaren berättade förmyndaren rapporten, som avslöjade systemisk dopning över en period av fyra år över majoriteten av olympiska sporter, var aldrig menat att analysera enskilda fall men undersöka det statligt sponsrade systemet.

“Du hade idrottsmän att konkurrera i Sochi fortfarande på sina dopprogram, vilket är mycket ovanligt, att veta att om de vann en medalj deras prov skulle kunna bytas i Sotji. De åkte dit konkurrera smutsiga.Den här processen är helt frånvarande från [IOC] -analysen här, säger han.

“När de hade IAAF-världsmästerskapen 2013 var labbet så upptagen att de inte kunde delta i det försvinnande positiva metodik, så de efteråt provade byte av vissa högprofilerade idrottare. Det var där de försökte förbereda dem för Sotji 2014, “tillade den kanadensiska advokaten, som också var en del av Dick Pound-kommissionen som avslöjade omfattande rysk dopning och korruption i spår och fält.

att vid sidan av det andra som händer i Moskvas labb – varje gång en skärm visar ett negativt konstaterande som personen går till Rusada, som kombinerar den med informationen från laboratoriet.Det går till idrottsministeriet och de skickar en instruktion om huruvida den atleten ska sparas eller karantän, säger han.

“Det är det statligt sponsrade systemet. Det är allt som finns i rapporten. Det har blivit fullständigt ignorerat och aktiverat sitt huvud och det handlar om att peka på människor och att hitta dopade idrottare. ”

Den kaotiska och motsägelsefulla processen som infördes av IOC, med individuella beslut av enskilda federationer sedan gått före en tre personer panel, har starkt kritiserats av dem som stödde ett filtförbud – inklusive många nationella regeringar och anti-dopingorganisationer.I ett flertal juridiska överklaganden har de 250 plus-ryska idrottarna i Rio lämnats i limbo. Under tiden har ett ordkrig utbrutit mellan IOC och Wada, som skylles för sin hantering av krisen.

“Vi måste ha en ärlig, faktuell debatt om vad som händer. Du har grunderna för ett system som fungerar. Det har varit problem med vissa delar, som alla maskiner har delar som bryter ner, säger McLaren. “Vi måste rätta till dem och ha en ärlig debatt och diskussion om hur de inträffade och vad som gick fel .Just nu tror jag att diskussionen inte är ärlig och praktisk, det är hysterisk och politisk. “I motsats till IOC, som inte kontaktade McLaren, sa han att den internationella paralympiska kommittén hade haft nära kontakt med det bestämmer sig för att förbjuda det ryska laget.

“De har hört mig mycket nära. Vi har gjort rättsmedicin med dem, vi är i färd med att göra analytiskt arbete. De var i kontakt med mig inom några timmar efter att min rapport publicerades, säger McLaren. IPC har redan tillfälligt upphävt det ryska laget, i avvaktan på ett beslut i helgen.

Rate this post